Steunfractie

 

Ik heb al met al in totaal 5 maal voor Gemeentebelangen Tynaarlo op de kieslijst gestaan. De eerste 2 maal ben ik op eigen verzoek op een onverkiesbare plek gepositioneerd. In beide gevallen was dit plek 7.

 

Toen ik in 2006 voor de tweede maal op deze zevende plek werd gepositioneerd, heb ik aangegeven dat ik graag steunfractielid zou willen worden, zodat ik gedurende de daarop volgende raadsperiode volledig kon meedraaien en zo de kunst van het vergaderen binnen de gemeenteraad kon afkijken.

 

Ik ben daardoor van 2006 tot 2010 lid van de steunfractie geweest.

 

Beëdiging.

 

Als steunfractielid wordt je net als de raadsleden ten overstaan van de gemeenteraad beëdigd en dien je dus de eed of de gelofte af te leggen.

 

Hierdoor hebben steunfractieleden nagenoeg alle rechten die raadsleden ook hebben, met uitzondering van het recht tot het spreken tijdens een raadsvergadering.

 

Tweede periode.

 

Vanaf 2010 werd ik gekozen als Raadslid.

 

Toen ik in 2018 door de verkiezingen echter niet terugkeerde als raadslid, ben ik opnieuw steunfractielid geworden, ik was namelijk van plan om na 4 jaar opnieuw terug te keren als Raadslid en wilde geen gat in mijn kennis veroorzaken.

 

Mijn tweede periode steunfractielid was van 2018 tot en met 2022.

 

Derde periode.

 

In de zomer van 2021 ben ik overgestapt naar Leefbaar Tynaarlo, ik kwam op plek 5 op de lijst te staan.

We kregen door de verkiezingen in 2022 5 zetels, echter kreeg Casper Kloos meer voorkeurstemmen dan mij, waardoor hij mij voorbij ging.

Hierdoor werd ik voor de derde maal beëdigd als steunfractielid, echter nu voor Leefbaar Tynaarlo.

Ik ga er van uit dat dit deze keer maar van korte duur zal zijn, wantt, zodra wij een wethouder mogen leveren voor het college, zal ik opnieuw toetreden tot de gemeenteraad.

Dit bleek inderdaad het geval te zijn, want op 7 juni 2022 ben ik opnieuw beëdigd als lid van de gemeenteraad.

 

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.