Corsowijk Hooiweg Schelfhorst

 

Ik ben al sinds zeer lange tijd medewerker van de mooie en gezellige corsowijk Hooiweg Schelfhorst.

 

Ik werkte in de bakkerij van mijn ouders en had daar minimale vakantietijd, in een jaar had ik gedurende de zomervakantie ongeveer 1 week vrij. Als ik tijdens deze vrije week thuis bleef, was ik de helft van de tijd nog aan het werk, want we woonden voor de bakkerij en mijn slaapkamer was zelfs boven de bakkerij.

 

Om gedurende mijn vakanties toch het gevoel te hebben dat ik vrij was, ging ik de deur uit en logeerde vaak bij mijn kameraad Harm Jan op de boerderij.

 

Op de boerderij was ik dan ook altijd aan het werk, maar het voelde toch als vakantie.

 

’s Ochtends en ’s avonds melken, op de bloementuin bezig zijn met de snijbloemen, pluizen, zakjes zetten, allemaal heel erg gezellig.

 

Ik denk dat het ergens halverwege de jaren 90 was, toen Harm Jan op een avond voorstelde om eens bij de corsowagen te gaan kijken. Dat leek mij wel leuk, want ik had nog nooit gezien hoe een corsowagen gebouwd werd.

 

Die avond trokken we dus naar de opbouwplek. In de tent aangekomen trof ik peter, een andere kameraad en Theo, een klant van onze bakkerij. Het was al snel heel erg gezellig en voor dat ik het wist hielp ik zelf ook mee.

 

Vanaf die avond was ik besmet met het virus dat corso heet en ging ik, wanneer de werkzaamheden het toeliet, iedere avond dat er gebouwd werd naar de corsowagen.

 

 

 

Bestuur.

 

Er dienen ook allerlei zaken omtrent de corsowijk besloten te worden, daarom heeft iedere corsowijk ook een bestuur.

 

In 2000 kwamen er een paarfuncties binnen het bestuur vrij.

 

Ik meldde me samen met Elly, voorafgaand aan de medewerkersvergadering aan als bestuurslid en werd door de vergadering met applaus onthaald

 

Binnen het bestuur werd mij de functie van secretaris voor de corsowijk toebedeeld.

 

Ik heb binnen het bestuur het een en ander veranderd, zo zorgde ik er voor dat er een agenda rondgestuurd werd voor de jaarlijkse medewerkersvergadering, ik zorgde er voor dat er notulen gemaakt werden van iedere medewerkersvergadering die ook vastgesteld werd door de vergadering.

 

Na enige jaren kwam ik er toch wel achter dat ik iets te serieus was voor dit bestuur.

 

Daarom heb ik er in 2006 voor gekozen uit het bestuur te stappen.

 

 

 

Ik heb dan wel het bestuur verlaten, maar ik ben nog steeds volop medewerker van deze gezellige corsowijk.

 

 

 

Mijn gezin.

 

Inmiddels is mijn hele gezin medewerker.

 

Onze zoon helpt met lassen en het opbouwen van de corsotent, mijn vrouw en onze dochter helpen met allerlei zaken en schoffelen van de dahliaknollen.

 

Ieder jaar rond mei begint binnen ons gezin het bloed weer sneller te stromen, het corsojaar is dan weer begonnen, we mogen weer.

 

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.