Naturalisatie op 11 december 2022

Op donderdag 8 december 2022 vond er om 15.00 uur een naturalisatie bijeenkomst plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis van Tynaarlo.

In totaal werden er 9 personen nieuwe Nederlander door het uitspreken van de woorden “zo waarlijk helpe mij God almachtig” of “dat verklaar en beloof ik”. Door het afleggen van de eed of de gelofte ten overstaan van onze Burgemeester kregen zij de Nederlandse nationaliteit, waardoor zij alle rechten en plichten krijgen die iedere Nederlander heeft, zij mogen bijvoorbeeld ook stemmen en dergelijke.

Voor deze naturalisatie bijeenkomst was iedere fractie van de Gemeenteraad uitgenodigd om een lid van de fractie af te vaardigen. Namens de fractie van Leefbaar Tynaarlo was ik deze donderdag de afgevaardigde.

In totaal waren 7 fracties vertegenwoordigd. Van De fracties van het CDA en GroenLinks waren helaas geen vertegenwoordiging aanwezig.

Een voor een werden de gelukkige maar toch wel een beetje zenuwachtigepersonen naar voren geroepen door Burgemeester Marcel Thijssen. Voor een ieder had hij een persoonlijk woordje waarna de eed of de gelofte afgelegd werd.

 

Na afloop

Na afloop konden we de nieuwe Nederlanders feliciteren en nog even napraten onder het genot van een kopje koffie, een kopje thee of een flesje frisdrank met een gebakje.

Naast de Raadsleden en de personen die het Nederlanderschap kregen waren er ook veel familie en vrienden van genaturaliseerde personen aanwezig.

Een van de aanwezige dames had een grote schaal met baklava gemaakt, hier werd naar hartenlust van gesnoept.

Het was een mooie feestelijke bijeenkomst.

Rond 16.00 uur was de bijeenkomst afgelopen.

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.