Opening Zuidlaardermarkt 2022

Op dinsdag 18 oktober 2022 werd in alle vroegte, om 6 uur, de Zuidlaardermarkt geopend door onze burgervader Marcel Thijssen.

Onder andere de raadsleden en steunfractieleden waren uitgenodigd om de opening van de Zuidlaardermarkt bij te wonen, we werden geacht om rond 5.30 uur te verzamelen bij het Hof van Zuidlaren.

Rond 5.45 uur vertrokken we vervolgens onder leiding van de muziek van de fanfare in de richting van de grote brink, waar nabij de klok het officiƫle openingswoord door de burgemeester werd uitgesproken.

Met het openingswoord opende hij Zuidlaardermarkt nummer 821.

Tijdens de opening waren de laatste feestgangers van de nacht van Zuidlaren nog aanwezig.

Na de opening zijn we in een optocht over de warenmarkt gelopen die op dat moment beetje bij beetje werd opgebouwd. Ook maakten we een rondje over de paardenmarkt, hier werd al aardig gehandeld. In een latere persconferentie werd bekend gemaakt dat er 1005 paarden en 18 ezels de paardenmarkt hadden gezien.

Uiteindelijk zijn we weer teruggekeerd naar het Hof van Zuidlaren, hier konden we genieten van een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt heb ik met mijn dochter en een collega raadslid nog even een rondje gemaakt over de warenmarkt. Uiteraard kon ik niet huiswaarts keren zonder een Zuidlaarder bol mee te nemen.

Rond een uur of 10 was ik weer thuis. Het was al met al een gezellige ochtend.

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.