Opening feestweek Zuidlaren

Op vrijdag 14 oktober 2022 werd de kermis voor de Zuidlaardermarkt geopend, daarmee werd ook meteen het startschot gegeven voor de feestweek van Zuidlaren.

Alle raadsleden en steunfractieleden van gemeente Tynaarlo waren uitgenodigd voor deze opening. De opkomst van het aantal raadsleden en steunfractieleden viel echter erg tegen. Deze avond waren er 5 raadsleden van 3 partijen aanwezig, daarmee waren er dus 6 partijen niet vertegenwoordigd door de raadsleden. Er waren ook nog enkele steunfractieleden.

Naast de raadsleden en steunfractieleden was ook bijna het voltallige college van Burgemeester een wethouders aanwezig en verder waren er een groot aantal sponsoren en andere mensen die zich inzetten voor de Zuidlaardermarkt.

Na een openingswoord van onze burgervader zijn we met z’n allen over de kermis getrokken, we begonnen bij een van de beide gebakskramen, hier kon een ieder een oliebol verorberen.

Daarna zijn we bij een groot aantal attracties langs gelopen, wie in een van deze attracties wilde stappen, kon hiervoor een vrijkaartje krijgen. Zelf ben ik alleen in de botsauto’s geweest, mijn dochter, die met mij mee was, is ook nog in de breakdance geweest.

In totaal staan er 29 attracties op de kermis.

Aan het eind van de rondgang over de kermis hebben we een bezoek gebracht aan de poffertjeskraam, waar we uiteraard een bordje met overheerlijke poffertjes konden eten met een glaasje drinken er bij.

Al met al is het een erg gezellige avond geweest.

Ik blijf er echter wel bij dat ik het erg jammer vind dat de opkomst van de raadsleden zo laag was

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.